Art2Grow

Ga de klimaatverandering tegen met GreenSand

greensand olivijn gradaties

Greensand In uw tuin

Gebruik GreenSand in uw tuin of op andere plekken en profiteer van meerdere voordelen. De steentjes of brokken geven magnesium, mangaan en ijzer af waardoor de pH-waarde in uw tuin altijd op niveau blijft. Bekalken is daardoor niet meer nodig en dat is goed voor het milieu. Bovendien ruimt het product koolstofdioxide (CO2) op. Zonder dat u er iets aan hoeft te doen levert u een bijdrage aan het tegengaan van de klimaatverandering.

GreenSand is een fijngemalen variant van het mineraal olivijn. Daarvan is bekend dat het CO2 opruimt. Wanneer u het greenSand uitstrooit over uw tuin vindt er een natuurlijke verwering plaats en daarbij wordt CO2 samen met water omgezet in bicarbonaat. 1 kilo GreenSand bindt 1 kilo CO2.

Onderzoeken naar CO2-reductie

Verschillende onderzoeken, onder andere van de universiteiten van Delft en Utrecht, hebben aangetoond dat olivijn CO2 opruimt. Hier vindt u een aantal links naar wetenschappelijke artikelen.

Tegen algen en gladheid

U kunt GreenSand ook gebruiken om de groei van algen op uw terras tegen te gaan. Ook is het heel geschikt om te strooien wanneer de straat of stoep door vorst glad is geworden.