Art2Grow

Groene daken

groene daken

Brabantse daken zijn groen

Wij van Art2Grow in Oss blijven ons ontwikkelen om innovatieve en duurzame systemen voor groen aan te leggen. Groene daken zijn hier een goed voorbeeld van. Omdat wij voorlopers zijn in het gebruik van duurzaam geteelde planten en duurzame materialen weten wij precies hoe wij professioneel en efficiënt een groen dak in kunnen richten. Wij zijn vooral gespecialiseerd in kleinere projecten, zoals de daken van een garage, fietsenstalling of schuur.

Art2Grow, groene daken en het klimaat

Omdat wij gepassioneerd zijn in het verduurzamen van Oss en haar omgeving, helpen wij het klimaat. Verduurzaming en vergroening van de omgeving kunnen dan ook gesubsidieerd worden door de gemeente, vanwege de maatschappelijke voordelen. Hoeveel subsidie hangt af van het aantal m². Een groen dak is een investering, die op langere termijn wordt terugverdiend. Om in aanmerking te komen voor een subsidie voor een groen dak moet je dit laten ontwerpen, uitvoeren en onderhouden door een gespecialiseerd en erkend bedrijf zoals Art2Grow.

Wat ligt er op mijn dak?

Wij maken gebruik van de volgende producten:
Readyroof
Dit is een groendakcassette met tenminste 10 soorten Sedum, een sterke, bodembedekkende en luchtzuiverende plant. De cassette is kant-en-klaar en is van hoge kwaliteit. Hij is compact (39×59 cm) en is licht van gewicht (max. 60kg/m²) waardoor hij zeer geschikt is voor zowel platte daken als daken met een helling tot 25°. Bij een dak met een helling tussen de 10° en 25° zijn er extra voorzieningen nodig. Ook is Readyroof gemakkelijk aan elkaar te koppelen door middel van een robuuste zwaluwstaartverbinding.

Vegetatiematten
Ook de vegetatiematten zijn van hoge kwaliteit en bestaan uit tenminste 10 soorten Sedum. De vegetatiematten zijn geschikt voor het aanleggen van groene daken en borders, maar ook voor rotondes en trambanen. Wij garanderen een 95% volgroeide mat die bovendien 99% onkruidvrij is en blijft. De matten zijn geschikt voor een zonnige en een halfschaduw locatie.

Plugplanten
Deze planten komen rechtsreeks bij de kweker vandaan en zijn duurzaam gekweekt, zoals je van ons gewend bent. Plugplanten zijn compact, hebben sterkte wortels en kunnen goed tegen de zon, hitte en droogte. De planten hebben buiten overwinterd waardoor ze bijzonder sterk zijn. Bovendien zijn ze door regelmatig snoeien vol en bossig. Het voordeel van deze planten is dat het vrijheid biedt in kleur, bloeitijd, formaat en de toepasbaarheid per locatie. Wij van Art2Grow adviseren je hier graag bij!

Waarom Brabantse daken groen moeten worden

Een van de voordelen is dat een groen dak goed bij de rest van je tuin past. Bovendien ziet het er mooi uit en bloeit je dak vol bloemen in de zomer. Mooi dus, maar ook handig. Wist je bijvoorbeeld dat zo’n groen dak tot 30 liter regenwater per m² kan opnemen? Zodra het weer droog is verdampt het overtollige water (ongeveer de helft), wat minder overstromingen betekent. Je groen dak heeft er trouwens niet veel last van. Met regenwater weegt het zo’n 65 kg, wat aanzienlijk minder is dan onze concurrenten. Ook bespaart je hiermee € 0,25 per m³ aan zuiveringskosten, omdat dit niet in het riool terechtkomt. Een echte spons dus. Een groen dak is daarnaast geluiddempend en hoor je al die tikkende regendruppels niet meer. Nog een groot voordeel is dat je dak langer meegaat. De planten beschermen je dak tegen schade, temperatuurschommelingen en zonnestralen. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!