Art2Grow

Fruitpluktuin Oss

Marcel Stokebrook bij Fruitpluktuin Oss

Plantdag fruitpluktuin De oude Perenboom

Samen met basisschoolkinderen van De Korenaer, John F. Kennedyschool en Het Baken in Oss gaan we vandaag fruitpluktuin ‘De oude Perenboom’ aanplanten.

fruitpluktuin oss

Waar ligt de fruitpluktuin in Oss

De fruitpluktuin ligt in de wijk Ussen en is te vinden tussen het fietspad Amsteleind en de Krijtweg in Oss. De bedoeling is dat je daar straks kunt genieten van een mooie tuin met fruitbomen, waar ook gedacht is aan de bijen en vogels.

Plan fruitpluktuin Oss locatie pluktuin oss

Plantdag samen met de schoolkinderen

De kinderen gaan fruitbomen planten. Marcel Stokebrook van Art2Grow hoveniers geeft de kinderen advies en educatie over hoe te planten
Het was een mooie dag, samen met Stadse Boeren Oss, IVN Oss, Landschapsbeheer Oss en Gemeente Oss.

Marcel Stokebrook bij Fruitpluktuin Oss
Marcel Stokebrook bij Fruitpluktuin Oss [© foto: Kliknieuws Oss]
Een idee dat ontstond in de winter van 2020-2021 wordt zo werkelijkheid. De oude perenboom was er al, maar daaromheen waren twee ‘saaie’ grasveldjes. Die zijn nu omgetoverd in een voor iedereen toegankelijke tuin vol met fruitbomen en -struiken.

Ook een fruitpluktuin, voedselbos, Tiny of Tuiny Forest in je tuin of bij school? Marcel kan je alles vertellen over fruitpluktuin of voedselbos. Als duurzame hovenier levert Art2Grow biologische bomen, heesters, kruidenplanten en fruitplanten.