Art2Grow

greenSand Olivijn

greenSand olivijn dealer art2grow

greenSand in tuin of plantsoen

Gebruik greenSand in je tuin of op andere plekken en profiteer van meerdere voordelen. De steentjes of brokken geven magnesium, mangaan en ijzer af waardoor de pH-waarde in de tuin altijd op niveau blijft. Bekalken is daardoor niet meer nodig en dat is goed voor het milieu. Bovendien ruimt het product koolstofdioxide (CO2) op. Zonder dat je er iets aan hoeft te doen lever je een bijdrage aan het tegengaan van de klimaatverandering.

greenSand is een fijngemalen variant van het mineraal olivijn. Daarvan is bekend dat het CO2 opruimt. Wanneer je het greenSand uitstrooit over de tuin vindt er een natuurlijke verwering plaats en daarbij wordt CO2 samen met water omgezet in bicarbonaat. 1 kilo GreenSand bindt 1 kilo CO2.

greenSand olivijn gradaties

Onderzoeken naar CO2-reductie

Verschillende onderzoeken, onder andere van de universiteiten van Delft en Utrecht, hebben aangetoond dat olivijn CO2 opruimt. Hier zijn een aantal links naar wetenschappelijke artikelen te vinden.

Tegen algen en gladheid

greenSand is ook in te zetten om de groei van algen op terras tegen te gaan. Daarnaast is het heel geschikt om te strooien wanneer de straat of stoep door vorst glad is geworden.

Art2Grow hoveniers | dealer olivijn greenSand