Art2Grow

Nieuwe aanplant Heischouw in Oss

plantsoen afgraven heischouw oss art2grow samen met theo van de camp

In opdracht van de gemeente Oss hebben wij het plantsoen aan de Heischouw in Oss compleet mogen vernieuwen. Als eerste hebben wij samen met Theo van de Camp de bovenste 20 cm gras afgegraven en afgevoerd. Vervolgens met speciale bomengrond het plantsoen weer aangevuld.

plantsoen heischouw in oss met nieuwe bomengrond
Bij de aanplant is er ook gedacht aan het klimaat, namelijk door GreenSand te mengen met de grond

Met de nieuwe beplanting is er rekening gehouden met de hoogte, bloeitijd en het gemak in onderhoud. Met name dat laatste is belangrijk omdat de bewoners zelf het plantsoen bijhouden. Onderstaand het assortiment.

Caryopteris clandonensis ‘Heavenly Blue’ is een mooie cultivar van de Caryopteris. Dit struikje krijgt mooie diepblauwe bloemen in augustus-september. Het blad is grijsgroen. Caryopteris clandonensis ‘Heavenly Blue’ staat graag op een zonnige standplaats. In het voorjaar kunt u de plant terugknippen tot 30 cm boven de grond. Dit struikje zal dan weer fris uitgroeien en uitbundig gaan bloeien.

Cotoneaster suecicus ‘Coral Beauty’ is een bladhoudende bodembedekker. Hij wordt circa 70 cm. hoog en 50 cm breed. Een zeer rijk bloeiende en besdragende Cotoneaster. Onderhoudsvrij, maar verdraagt eventuele snoei zeer goed. Wordt zeer veel toegepast in het openbaar groen, bestand tegen wegenzout.

Lonicera nitida ‘Maigrun’ is de laagste struikkamperfoelie. Maigrun groeit compact tot 50cm hoogte. Het is een winterharde en bladhoudende heester, die u ook goed als haagplant kunt gebruiken als vervanger voor Buxus. De bladeren zijn klein en glanzend. De bladkleur is iets lichter dan de Lonicera elegant. Zeer veel toegepaste bodembedekker in het openbaar groen. Geschikt voor iedere grondsoort. Snoei is niet noodzakelijk.

Potentilla fruticosa ‘Red Ace’ is een Ganzerik met oranjerode bloemen. Het is een spreidend groeiende plant tot 60cm hoog. Potentilla fruticosa ‘Red Ace’ is een makkelijke plant die op alle grondsoorten groeit en goed droogte kan verdragen. Deze zeer sterke plant wordt vaak toegepast in het openbaar groen. Zeer geschikt voor vakbeplanting. U kunt de Potentilla jaarlijks in model snoeien, maar dat is niet noodzakelijk.

Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ is een Spierstruik met rozerode bloemen die van juli tot augustus aan de struik verschijnen. Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ staat graag in de zon voor een uitbundige bloei. Spiraea japonica soorten vindt u vaak terug in het openbaar groen, omdat het een makkelijke plant is die op elke grondsoort groeit. Spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ kunt u eventueel na de winter snoeien om hem in model te houden, maar dat is niet noodzakelijk.

Samen hebben wij met de bewoners ook gedacht aan het klimaat. De grond is verrijkt met Greensand waardoor er 80 kg Co2 wordt opgenomen. Greensand zorgt er ook voor dat de ph waarde van de grond stabiel blijft en geeft tevens magnesium af wat weer een goede bouwstof is voor de planten.

bewoners heischouw strooien greensand tegen klimaat verandering

bewoners heischouw oss helpen met aanplanten