Art2Grow

Online lezing over voedselbos, (fruit) pluktuin, Tiny en Tuiny Forest

Lagen van een voedselbos

Online lezing door Marcel Stokebrook, duurzame hovenier

Donderdag 11 maart 2021 – Gisterenavond mocht Marcel via Google Meet een online lezing verzorgen voor de werkgroep WEL (Weekend-Excursies-Lezingen) van IVN Natuureducatie afdeling IVN Oss.

Vanuit expertise als hovenier en lid van Stadse Boeren Oss, ging hij in op het fenomeen (fruit)pluktuin, voedselbos en Tiny of Tuiny Forest.

Welke soorten fruit kies je het best? Welke regels pas je toe voor een succesvolle pluktuin of voedselbos? Wat is het belang van de bodem, en hoe kun je deze verrijken? Wil je zelfvoorzienend te werk gaan? Welke Tiny Forests liggen er al in Oss, en hoe gaat dat allemaal in z’n werk?

pluktuin voedselbos frambozen bramen plukken in voedselbos

Een leuke leerzame avond, met ook een presentatie van de vegetatie werkgroep en een van de vlinder werkgroep.

Aanleg Tiny Forest Oss, Art2Grow hoveniers

Lezing of presentatie door Marcel van Art2Grow hoveniers

Buiten een lezing of presentatie over een voedselbos, pluktuin, Tiny of Tuiny Forest kan Marcel je ook alles vertellen over de andere specialismen van Art2Grow duurzame hoveniers. Van moestuin, verticale tuinen en groendaken tot het aansluiten van regentonnen, bodemverrijking, biologische planten, tuinontwerp, tuinaanleg en onderhoud. Ben je voor jouw bedrijf, vereniging of organisatie ook op zoek naar een informatieve lezing of presentatie over een van deze onderwerpen, dan is dit in overleg vaak mogelijk. Online, of  – als het weer mag – ook live  :) 

Aanvraag lezing of presentatie