Art2Grow

Ook een Tuiny Forest in Oss?

Ook een Tuiny Forest in Oss?

Je eigen tuinbos in Oss

Een Tiny Forest, maar dan speciaal voor jou als particuliere inwoner van Oss. Een klein inheems bos van zo’n 6M2 of 12M2 om de biodiversiteit in je tuin te vergroten. De kleuren, geuren, bijen, vlinders en de vogels van een echt bos, maar dan in tuinformaat en aangelegd binnen een halve dag! Dat is een Tuiny Forest.

Waarom inheems?

Zeker inheemse planten dragen bij aan biodiversiteit in Nederland. Deze planten hebben zich na de ijstijd in ons land gevestigd en hebben zich daardoor volledig aangepast aan ons klimaat en de weersomstandigheden. Dit heeft er ook voor gezorgd dat deze planten beter bestand zijn tegen ziektes en ze trekken meer bijen, vlinders en insecten aan dan andere soorten planten.

Het Oss Bospakket

Als gespecialiseerde hoveniers leveren wij van Art2Grow biologische bomen, heesters en kruiden in Oss. Wij bieden een Tuiny Forest pakket aan. Daarin vind je de planten samen met een bodemverbeteraar op basis van compost en handige tips voor het maken van een ontwerp voor je tuinbos. Laat ons wel even weten of je klei- of zandgrond hebt in de tuin. Het pakket krijg je eind november of begin december. Dan krijg je van ons bericht en leveren wij het pakket bij je thuis af. De planten zijn in de winter in slaap, dus in het voorjaar kunnen ze meteen wortelen in de grond en gaan groeien op hun nieuwe plekje in jouw tuin. Het Tuiny Forest pakket kost €169,95.

Welke planten komen er in mijn bos in Oss?

Ons pakket bestaat uit verschillende soorten van inheemse bomen, heesters en kruiden.
Deze inheemse bomen geven genoeg bessen, nestmateriaal en nectar voor het bosleven.

1x Winterlinde / Tilia Cordata
1x Hazelaar / Corylus Avellana
1x Lijsterbes / Sorbus Aucuparia
1x Boswilg / Salix Caprea
1x Veldesdoorn / Acer Campestre

De verschillende soorten inheemse heesters bloeien afwisselend van elkaar, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders, andere bestuivers en vogels. Bovendien geven deze planten jou een groot gedeelte van het jaar bloemen en bessen.

1x Gewone vlier / Sambucus Nigra
1x Wilde Kardinaalsmuts / Euonymus Europaeus
1x Sporkehout Rhamnus Frangula
1x Rode Kornoelje / Cornus Sanguinea
1x Hondsroos / Rosa Canina
1x Sleedoorn / Prunus Spinosa

Deze kruiden geven je tuin lekker veel kleur! Voor de bijen, hommels en vlinders, maar ook voor jou!
3x Kruipend Zenegroen / Ajuga Reptans
3x Gele Dovenetel / Lamium Galeobdolon
3x Beemdooievaarsbek / Geranium Pratense
3x Smeerwortel / Symphyptum Officinale
1x Sint Janskruid / Hypericum Perforatum
1x Wilde Akelei / Aquilegia Vulgaris

Oh oh, een bos in mijn tuin!

No worries! Uiteraard blijf jij de baas over de natuur in eigen tuin. De hoogte van het bos bepaal jij zelf. De bomen, heesters en kruiden in het pakket laten zich namelijk gemakkelijk snoeien. Baas in eigen bos dus!

Tuiny Forest door Art2Grow

Omdat wij gecertificeerd zijn om een Tiny Forest te mogen aanleggen, weten wij precies hoe wij dit kunnen toepassen voor een Tuiny Forest. Als je het aanleggen van je Tuiny Forest liever aan ons overlaat, bel ons dan op 06-22600283. Dan maken we samen het plan en hoor je direct de prijs.