Art2Grow

Plantsoen Oss

Art2Grow hoveniers, opknappen plantsoen Oss

Opknapwerk

In opdracht van de gemeente hebben we aan de Wetering in Oss, gelegen aan het Mikkeldonkpark in de wijk Ussen, een bestaand plantsoen opgeknapt. Verpieterde struiken en planten uitgegraven, verwijderd en afgevoerd. Vaste planten, speciaal voor de bijen en de vlinders, geplant. De bodem voorzien van een mulchlaag.

Na het vrijmaken van het plantsoen hebben we eerst de bodem verrijkt met bodemverbeteraar waar natuurcompost en voedingsstoffen doorheen gemengd zijn. Het is rijk aan organische stof waarin bacteriën gemengd zijn. Dit verbetert de bodemstructuur, stimuleert het bodemleven en bevordert de inworteling. Zo hebben de nieuwe planten een goede start en basis voor een gezonde groei.

Art2Grow hoveniers, opknappen plantsoen Wetering Oss

Bijen en vlinders

Het plantsoen is verder opgeknapt en aangevuld met vaste planten en struiken specifiek voor bijen en vlinders. Zoals onder andere mini vlinderstruiken, geraniums, vlambloem, hemelsleutel, zeepkruid en salvia’s. Neem over een paar maanden eens een kijkje, het zal er vast vol en fleurig bij staan.

Art2Grow duurzame hovenier, vaste planten voor vlinders en bijen

Art2Grow duurzame hovenier, vaste planten voor vlinders en bijen

Voorkom uitdroging, gebruik een mulchlaag

Om het in een warme zomer niet te laten uitdrogen hebben we een mulchlaag aangebracht van gemalen Miscanthus (olifantgras). Zo’n mulchlaag houdt het aanwezige vocht in de bodem langer vast. Onkruid blijft langer weg. Het bodemleven blijft langer actief, wat weer resulteert in grondverbetering door meer lucht en humus. En de mulch laag geef extra voeding aan planten en bodem.

Art2Grow hoveniers, Mulchlaag van gemalen Miscanthus (olifantgras)

Zit je ook tegen een saai of verpieterd plantsoen aan te kijken? Wil je het perk voor jouw deur aantrekkelijker maken voor bijen, vlinders en andere bestuivende insecten? Of een combinatie hiervan? Neem contact met ons op voor informatie hierover, wij weten de weg en de aanpak. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor tuinontwerp, tuin renovatie of tuinaanleg in Oss en omgeving.