Art2Grow

Tuinrenovatie Oss

Voor en na tuinrenovatie Art2Grow hovenier

Renovatie en aanleg van een stadstuin

Aan de rand van het centrum van Oss zijn wij druk bezig geweest met een nieuwe achtertuin. Alle bestrating is eruit gehaald. We hebben een nieuwe vlonder gemaakt, van zo’n 18m². We hebben de oude schutting verwijderd en een nieuwe schutting geplaatst. Een mooie maatwerk klus, want de vlonder en schutting hebben wij eigenhandig gemaakt, en wel met Nobifix hout.

Renovatie tuin in Oss door Art2Grow hoveniers

Houten vlonder nobifix Art2Grow hoveniers

Houten vlonder nobifix Art2Grow hoveniers

Nobifix: innovatieve houttechnologie geeft naaldhout extreme levensduur

Het gaat minstens zo lang mee als tropisch hardhout en groeit bij je om de hoek: Nobifix! Dit naaldhout is gecertificeerd, wordt op natuurlijke wijze verduurzaamd en is veilig voor mens, dier en milieu. Nobifix producten hebben een uitmuntende duurzaamheid, zijn insect- en schimmelbestendig, geven niet af en zijn onderhoudsvrij. Deze nieuwe houttechnologie is echt een wereldprimeur en een zeer goed en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout, gecreosoteerde producten, kunststof en beton.

De verwachte levensduur is minimaal 25 jaar. Nobifix producten combineren de voordelen van een zeer lange levensduur met korte aanvoerlijnen. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt, is uitsluitend afkomstig uit gecertificeerde en duurzaam beheerde Europese bossen. Het gaat langer mee dan de groeiperiode van een boom.

Oude schutting in de tuin verwijderen Art2Grow hoveniers
Oude schutting uit de tuin verwijderd

 

Nieuwe schutting tuin geplaatst
Nieuwe schutting van Nobifix hout in de tuin gemaakt

Nieuwe bestrating

Buiten de constructie van vlonder en schutting hebben wij ook de rest van de tuin aangepakt. Er is nieuwe bestrating gekomen, en door middel van stapelblokken creëren we een muurtje langs het looppad in de tuin. Dit muurtje heeft een mooie ronde vorm met daarin verschillende hoogtes.

Oude tegels verwijderen tuin Art2Grow hoveniers
Oude tegels uit de tuin verwijderen en afvoeren

Terras, tuinbestrating en muurtje van stapelblokken Nieuw looppad aanleggen Art2Grow hoveniers

Aan weerszijden van het looppad hebben we de grond eerst verrijkt met compost, en daarna vaste planten aangeplant. Uiteraard alles weer PlanetProof. Duizendblad geel en oranje, Verbena, Annemonen, Sierui, Dropplant, Herfstasters, Campanula, Geranium, Mini Buddleja, Phlox, Dianthus, Tijm, Kerstroos en Rode Meidoorn. Een zeer kleurrijke tuin, en alles in opeenvolgende bloei. Verder hebben we een kastanjehouten regenton neergezet.

Kastanjehout is door het hoge gehalte aan looistoffen van nature enorm goed bestand tegen vocht en schimmels. Het is, net als Europees naaldhout, zeer duurzaam hout. Tel daarbij dat een regenton ook nog eens goed is voor het milieu. Met een regenton verbruik je minder leidingwater, waardoor er ook weer minder grondwater opgepompt hoeft te worden.

Neem gerust contact met ons op voor informatie over of aanvraag voor een tuinrenovatie, tuinontwerp of tuinaanleg. Indien gewenst komen we langs om de tuin te bekijken en de wensen door te nemen, of we kijken via een FaceTime afspraak met je mee.

 

Renovatie en aanleg tuin centrum Oss door Art2Grow hoveniers Eindresultaat renovatie tuin centrum Oss Renovatie stadstuin centrum Oss door Art2Grow hoveniers