Art2Grow

Vergroenen van een voortuin

art2grow-hoveniers-planetproof

Een nieuw tuinproject

In maart zijn we begonnen aan het vergroenen en verduurzamen van een voortuin. Allereerst hebben we er 35 m2 stenen uit gehaald en afgevoerd. Daarna met de kraan ± 30 cm zand uitgegraven en bomengrond erin. Bomen grond is hele goede aarde, waar natuurcompost en voedingsstoffen doorheen gemengd zijn. Het is absoluut vrij van overblijvend onkruid en afval, en heeft een keurmerk voor kwaliteit en schone grond

art2grow-hoveniers-tegels-verwijderen art2grow-hoveniers-tegels-afvoeren art2grow-hoveniers-bomengrond art2grow-hoveniers-leibomen art2grow-hoveniers-haagje-voor-vogels art2grow-hoveniers-conference-peren-leiboom

Gevarieerd vaste planten assortiment

Na het grondwerk hebben we er enkele (Conference) peer leibomen erin gezet en aan de straatkant nog een haagje, speciaal voor de vogels. Met 4 verschillende soorten haagplantjes kunnen die hier straks hun lol op.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de aanplant van een gevarieerd vaste planten assortiment in opeenvolgende bloei, mooi kleurig door de maanden heen. Bijen en vlinders gaan het hier naar hun zin hebben. Rondom de peer leibomen staat de nieuwe roze soort Hortensia Annabelle. Andere planten die erin staan zijn Duizendblad, Sierui, Dropplant, Herfstaster, Klokjesbloem, Zeeuws knoopje, Zonnehoed, Koninginnenkruid, Prachtkaars, Geranium, Phlox (vlambloem), Damastbloem en Mini Vlinderstruik.

art2grow-hoveniers-afvalcontainer

Om de afvalcontainers uit het zicht te onttrekken hebben we er op een praktische manier Taxushaag omheen geplant.

Al met een een mooie klus, waar zowel onze hoveniers als de eigenaars van de tuin blij van worden! In mei gaan we nog eens langs voor een Art2Grow Tuincheck, benieuwd naar het resultaat straks.

PlanetProof

Leuk om te weten: 98% van de planten die we hier gebruikt hebben zijn PlanetProof. Je mag deze planten officieel niet biologisch noemen, maar ze worden op eenzelfde manier opgekweekt, met respect voor de natuur en zonder groeimiddel of vergif.

art2grow-hoveniers-planet-proof art2grow-hovenier-vaste-plasten-opeenvolgende-bloei art2grow-hovenier-vaste-plasten-opeenvolgende-bloei

On the way to PlanetProof is een onafhankelijk keurmerk. Het bewijst (‘Proof’) dat een product duurzamer is. Met dit keurmerk werken we toe naar een productie die in evenwicht is met de draagkracht van onze planeet. Dat is beter voor natuur, klimaat, dier.

Wil je ook je tuin vergroenen?

Neem gerust contact met ons op. Van advies, tot tuinontwerp, aanleg en onderhoud, Art2Grow hoveniers heeft een brede dienstverlening. Het is fijn als je in de mail alvast even aangeeft of het bijvoorbeeld om een voortuin of achtertuin gaat, om hoeveel vierkante meter het gaat, of je zelf al een voorkeur hebt voor soorten planten en bloemen, en misschien zelfs al een bepaald idee of ontwerp in je hoofd hebt. Of dat je je liever helemaal laat verrassen met een geheel nieuwe indeling! 

Meer informatie over tuin vergroenen