Art2Grow

Verticaal tuinieren

Verticale tuin

Verticaal tuinieren

In samenwerking met GRØNN bieden wij een andere manier van tuinieren aan, namelijk verticaal tuinieren. GRØNN en Art2Grow delen een passie voor het vergroenen van de omgeving, creatieve oplossingen vinden om natuur in je levensstijl te brengen en onze producten te verduurzamen. Uiteindelijk is duurzamer tuinieren beter voor milieu en de portemonnee.

Wie is GRØNN?

GRØNN gelooft dat de natuur de beste oplossingen zelf al verzonnen heeft. De kracht van de natuur brengen ze terug naar jou. Die kracht die je ruikt, voelt en ziet rond de Noorse fjorden, die natuur zien zij als een inspiratiebron. Dat de natuur positief werkt op mensen is vaak bewezen. De vraag ‘hoe kunnen we dit effect evenaren of zelfs vergroten?‘ staat dan ook centraal. Kwaliteit en duurzaamheid zijn 2 belangrijke waarden in zowel GRØNN als Art2Grow en daarom zien wij dit als een mooie samenwerking.

Verticale tuin

Waarom een verticale tuin?

Art2Grow wil jou laten genieten van je eigen tuin. Echter heeft niet elke iedereen die ruimte in de tuin. Daarom is een verticale variant dé oplossing! Zo kun je toch genieten van het gezonde groen, zelfs met weinig ruimte. Doordat een verticale tuin weinig ruimte inneemt, is het een perfecte manier om een stad te vergroenen. Ideaal voor plekken met weinig ruimte voor een tuin of perk, want je brengt op deze manier natuur en vergroening naar industrieterrein, bedrijfsgebouw, appartement, balkon of Tiny House. Liever een verticale tuin binnenshuis of op kantoor? Ook dat kunnen wij regelen!

Wat Art2Grow je biedt

Onze hoveniers, werkende in Brabant en Gelderland, weten precies wat ze doen als het aankomt op jouw tuin. De speciale bakken die wij gebruiken worden door GRØNN geleverd. De verticale bakken met ingebouwd watersysteem zijn gemaakt van duurzaam RVS. 

Voordelen van een verticale tuin:

  • Natuurlijke isolatie: minder koud in de winter, minder heet in de zomer. Groene planten hebben een temperatuurdempende, isolerende werking. Je bepaart niet alleen energie, maar hebt ook nog een natuurlijke vorm van geluidsdemping. Van buiten komende storende geluiden komen niet zo gemakkelijk huis of kantoor binnen.
  • De luchtkwaliteit verbetert. De planten van een groene muur of gevel filteren fijn stof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof.
  • Minder wateroverlast. Door klimaatverandering regent het vaker en harder. De planten in je verticale tuin nemen langzaam maar zeker heel wat liters regenwater op. Water dat later via diezelfde planten weer verdampt.
  • Planten bevatten ook zonder regenbui veel vocht. Als groene wand vormen ze een extra brandwerende laag.
  • Het verhogen van biodiversiteit. Vogels en insecten hebben vinden er hun voedsel, en hebben er een rust- of schuilplaats.
  • Praktische voordelen: verticaal tuinieren heeft zo zijn voordelen omdat je niet hoeft te bukken. Je kunt met een verticale tuin een kale muur of schutting opknappen. En je hebt geen groot budget nodig om aan de slag te gaan.

Ook belangrijk om te weten: bij Art2Grow kun je een onderhoudscontract afsluiten voor je verticale tuin. Zo kun jij er optimaal van genieten zonder al het onderhoud. Laat dat maar aan ons over! Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

verticaal tuinieren